Тази коалиция е със счупени връзки между клетките и тази молекула

...
Тази коалиция е със счупени връзки между клетките и тази молекула
Коментари Харесай

Мнение: Това, че Кирил Петков се усмихва, е признак на нервност, а не на искрено щастие

" Тази коалиция е със счупени връзки сред клетките и тази молекула от четири атома не функционира по метода, по който би трябвало. Има към този момент открити фронтове и спорове там. “ Това сподели пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика. Той добави, че това е станало прекомерно скоро и че упованията му са били за по-дълго общуване под един покрив.

В рамките на този парламент композиция ГЕРБ-ПП би била самоубийствена и за двете обединения, счита Харизанов.

" Не мисля, че някой разсъждава съществено по този сюжет. “

След едни избори въобще не е несъмнено, че Политическа партия ще са в позиция някой да би трябвало да се съобразява и да беседва с тях, съобщи Георги Харизанов.

По думите му трябва да има нови избори и да се огледа към " действителностите, които напълно не са същите, каквито бяха ноември предходната година “.

" Без да се мине през едни избори, всевъзможни неща в границите на този парламент биха били синтетични и всъщност погрешни. “

Изкушението да бъде счупено държавното управление ще нараства с всеки идващ фаул, съобщи Георги Харизанов. По думите му към днешна дата наподобява " леко нелепо господин Петков да е водач на българската политическа система “.

" А още тогава изглеждаше неуместно да си мислим, че той може да бъде водач на госпожа Нинова в частност. “

Лидерите на някои от обединенията в кабинета съгласно Харизанов са  " сериозните обвинени, които някой ден ще счупят “ държавното управление. На първо място той уточни Корнелия Нинова, а по-късно Демократична България.

Харизанов разяснява още " съхраняването на политическата физиономия, с което госпожа Нинова досега се оправя много по-добре и стои най-солидно “ спрямо водачите на градската десница.

Относно Стефан Янев и възможния му политически план Георги Харизанов акцентира, че той има " редкия гений “ докато е бил длъжностен министър председател, да не е имало защо да бъде подложен на критика.

Може би има потребност от прогресивна левица с доста по-ясни стопански знания и послания, които доста повече импонират на младежите, добави той, като посочи, че план на Янев със сигурност може да открадне гласове от Българска социалистическа партия и " Възраждане “.

Спонтанните граждански рецесии и недоволства ще доведат до количествени натрупвания, а те – до качествени промени, предвижда Харизанов.

Черният лебед плува някъде в близост, напълно скоро ще се появи и няма да е от упования ъгъл. Рано или късно недоволството ще вземе превес и кой ще го оглави, е въпрос с отворен отговор. “

Харизанов е на мнение, че обществото е желало смяна, получило я е, само че не е очаровано и с времето емоциите ще избледняват, а числата и обстоятелствата ще имат от ден на ден значение.

" Това, че господин Кирил Петков се усмихва, е симптом на раздразнителност, а не на откровено благополучие. “

Партия ГЕРБ не е направила задоволително в последната година, регистрира Георги Харизанов, визирайки " образа, персоналните промени, обществените връзки “.

" Има доста лични промени, които би трябвало да бъдат направени и на напред във времето да бъдат изкарани хора с различен вид усещания за политиката и различен вид политическа просвета. “

Харизанов счита, че сега на напред във времето са хора с голяма експертиза и опит, които обаче не носят нужната известност и гласове, само че когато се " кара единствено с лица “, получаваме ръководство като настоящето, където опитът и експертизата пък са сведени до санитарния най-малко.

С малко изгубиха последните избори ГЕРБ, но за разлика от всички разиграли се водевили и циркове с театрално хвърлени оставки в Българска социалистическа партия и Демократична България, няма потребност от тези циркове. В ГЕРБ в никакъв случай не е стоял лидерският въпрос, безапелационен е Георги Харизанов.

" Не зървам съперник в средите на ГЕРБ за водач на тази партия. “

Според Харизанов това е " органично “, а не тоталитарно.

" В момента Борисов е органически водач, единствен, на ГЕРБ, защото няма вътре действителен съперник, който да е по-харесван, по-уважаван в средите и в елита на тази политическа партия. “

" Нинова е несъмнено доста мощен водач на социалистическата партия, има мощна вътрешна съпротива, упорита е в това да си основава непрестанно нова, само че откакто бе определена с такова болшинство при директен избор, докато не се промени нещо в нейните вътрешни настройки, не виждам по какъв начин тя може да бъде свалена, колкото и мощна вътрешна съпротива да има “, разяснява още Георги Харизанов.

Според анализатора партията оцелява с помощта на " носталгичен постсъветски избор “, който се топи и е неспособна да разшири периферията си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР